Samsung objavljuje SSD disk 990 EVO Plus sa najboljim brzinama performansi u klasi koji podržava PCIe 4.0

samsung
samsung

Samsung Electronics Co. Ltd, svetski lider u naprednoj memorijskoj tehnologiji, danas je najavio puštanje na tržište diska 990 EVO Plus, koji se pridodaje njihovoj liniji vodećih SSD proizvoda. Uz podršku za PCIe 4.0 i najnoviju NAND tehnologiju, 990 EVO Plus je idealno rešenje za potrošače koji na računarima žele poboljšane performanse i energetsku efikasnost. Optimizovano za igre, poslovne i kreativne poduhvate.

„Naš svakodnevni život zahteva sve više podataka uz slike koje delimo na društvenim mrežama i strimovanje videa visokog kvaliteta”, rekao je Hangu Son, potpredsednik poslovnog tima za memorijske proizvode brenda u kompaniji Samsung Electronics. „990 EVO Plus je napravljen za korisnike laptopa i desktop računara koji traže veće brzine obrade i prošireni kapacitet skladištenja.”

Poboljšane performanse i energetska efikasnost

Disk 990 EVO Plus je razvijen na osnovu decenija Samsung pionirske poluprovodničke tehnologije koja je dokazano pouzdana. Brzine sekvencijalnog čitanja dostižu do 7250 megabajta po sekundi (MB/s), a brzine upisivanja do 6300 MB/s, što je poboljšanje do 50% u odnosu na prethodni 990 EVO. Do povećanja performansi je došlo zahvaljujući najnovijoj Samsung V-NAND tehnologiji 8. generacije i kontroleru od 5 nanometara (nm), dok inovativni toplotni štit obložen niklom maksimalno smanjuje pregrevanje, pa tako ovaj disk ima 73% veću energetsku efikasnost od svog prethodnika.

Model od 4 TB ima vodeću brzinu nasumičnog čitanja od 1050 K IOPS i 1400 K ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS) za nasumično upisivanje. Ove izvanredne performanse gotovo su konkurentne onima kod SSD proizvoda sa DRAM-om, iako ne koristi DRAM keš memoriju, što ga čini optimalnim rešenjem za igre i zadatke veštačke inteligencije koji zahtevaju visoke performanse.

Prošireni kapacitet skladištenja

Rastuću potražnju za uređajima za skladištenje velikog kapaciteta vode upravljanje datotekama velike veličine, uređivanje videa visokog kvaliteta i igranje igara sledeće generacije. Da bi zadovoljio današnje zahteve za skladištenjem koji su sve veći, 990 EVO Plus model od 4 TB nudi dovoljan kapacitet koji premašuje ograničenja skladištenja diska 990 EVO. 990 EVO Plus ima inteligentni Samsung TurboWrite 2.0, redizajniran za maksimalne performanse, koji nudi velike brzine prenosa datoteka i smanjeno kašnjenje.

Podrška za softver Samsung Magician

Softver Samsung Magician predstavlja skup alata za optimizaciju za poboljšanu funkcionalnost svih Samsung SSD diskova, uključujući 990 EVO Plus. Korisnici mogu da pojednostave proces migracije podataka za nadogradnju SSD-a bez napora i bezbedno. Pored toga, Samsung Magician štiti vredne podatke, prati zdravlje diska i nudi prilagođenu optimizaciju performansi.

Više informacija, uključujući detalje o garanciji, možete da pronađete na linku samsung.com/SSD ili semiconductor.samsung.com/internal-ssd/. Korisnički vodič za instalaciju diska 990 EVO Plus na laptop ili računar pronađite na linku https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/ssdupgrade/.

Specifikacije za Samsung SSD 990 EVO Plus

Kategorija

Samsung SSD 990 EVO Plus

1 Dizajnirana oznaka NVM Express® je registrovani žig kompanije NVM Express, Inc.
2 1 GB = 1.000.000.000 bajtova, prema udruženju IDEMA. Određeni deo kapaciteta se može koristiti za sistemske datoteke i održavanje, tako da se stvarni kapacitet može razlikovati od onoga što je naznačeno na etiketi proizvoda.

3,4 Sekvencijalna i nasumična merenja performansi su zasnovana na sistemu IOmeter1.1.0. Performanse mogu da variraju u zavisnosti od verzije firmvera SSD-a, sistemskog hardvera i konfiguracije.

Testiranje konfiguracije sistema: AMD Ryzen9 7950x 16-Core Processor [email protected], DDR5 4800MHz 16GBx2), OS-Windows 11 Pro 64bit, Chipset – ASRock X670E Taichi
5 Kompanija Samsung Electronics ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak, uključujući, ali ne ograničavajući se na gubitak podataka ili drugih informacija sadržanih u proizvodu kompanije Samsung Electronics ili gubitak profita ili prihoda koji korisnik može pretrpeti. Više informacija o garanciji možete da pronađete na linku samsung.com/SSD ili semiconductor.samsung.com/internal-ssd/

6 Pet godina ili ukupno upisani bajtovi (TBW), šta god nastupi prvo. Za više informacija o garanciji pogledajte priloženi garantni list u paketu.

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistema LSI, proizvodnje mikročipova i LED rešenja i pruža besprekorno povezano iskustvo kroz svoj ekosistem SmartThings i otvorenu saradnju sa partnerima. Najnovije vesti možete da pronađete u Samsung Newsroom-u na linku news.samsung.com.

bitsyu