Samsung Electronics predstavlja nadograđene microSD kartice od1 TB sa poboljšanim performansama i većim kapacitetom

samsung-logo
samsung-logo

Samsung Electronics Co. Ltd, svetski lider u naprednoj memorijskoj tehnologiji, danas je najavio da na tržište izbacuje PRO Plus i EVO Plus microSD kartice od jednog terabajta (TB). Usvajanjem Samsungove osme generacije V-NAND (V8) tehnnologije, PRO Plus i EVO Plus poseduju pojačane performanse i veliki kapacitet, idealan za kreatore sadržaja i ljubitelje tehnologije kojima je svakodnevno potreban brz prenos fajlova sa uređaja na uređaj i skladištenje.

„Kreatori i ljubitelji tehnologije sve više koriste prenosive uređaje kao što su pametni telefoni i ručne konzole za igranje kako bi uskladištili podatke koji zahtevaju visoke performanse i veliki kapacitet”, kaže Hengu Son, potpredsednik poslovnog tima za memorijske proizvode u kompaniji Samsung Electronics. „Nove microSD kartice velikog kapaciteta, PRO Plus i EVO Plus, predstavljaju odgovor na potražnju za skladištenje velike količine podataka visokog kvaliteta na pouzdan i bezbedan način”.

Veći kapacitet za skladištenje

Povećan skladišni prostor Pro Plus i EVO Plus kartice omogućava korisnicima opciju velikog kapaciteta skladištenja, koji se meri u TB, što se uglavnom koristi kod SSD uređaja. Sa 1 TB memorijskog prostora, korisnici mogu da uskladište više od 400K 4K UHD (2,3 MB) slika ili više od 45 igrica za konzole (20 GB). Povećani kapacitet PRO Plus i EVO Plus kartica otvara nove mogućnosti za svakodnevne nosive uređaje kao što su pametni telefoni, akcione kamere, dronovi i ručne konzole za igranje. PRO Plus i EVO Plus nude niz opcija za skladištenje, uključujući 128 gigabajta (GB), 256 GB, 512 GB i 1 TB. EVO Plus ima i opciju od 64 GB.

Poboljšane performanse

PRO Plus omogućava korisnicima da skladište velike količine sadržaja visokog kvaliteta kako bi uživali u odličnim performansama za neometan kreativni tok rada. Ima izuzetnu efikasnost i snažnu pouzdanost sa opcijama za skladištenje od 128 GB do 1 TB, uz sekvencijalnu brzinu čitanja do 180 megabajta u sekundi (MB/s) i sekvencijalnu brzinu upisa do 130 MB/s.1 Za brzo učitavanje i obavljanje više stvari u isto vreme, PRO Plus ima UHS klasu brzine 3 (U3) i klasu brzine videa 30 (V30) za 4K UHD video sa performansama aplikacija A2, što omogućava korisnicima da ne brinu toliko oko skladištenja i organizovanja svog sadržaja i fokusiraju se na stvaranje.

Za svakodnevnu upotrebu, skladištenje podataka na uređajima može da bude poboljšano pomoću EVO Plus kartice sa brzinom prenosa do 160 MB/s.2 Ima i UHS klasu brzine 3 (U3) i klasu brzine videa 30 (V30)3 za 4K UHD video sa4 performansama aplikacija A2 kako bi korisnici uživali u neometanom učitavanju i obavljanju više stvari u isto vreme. Model EVO Plus od 64 GB ima različite specifikacije sa UHS klasom brzine 1 (U1), klasom brzine videa 10 (V10) i performansama aplikacija A1.

Maksimalna energetska efikasnost i povećana pouzdanost sa kontrolerom od 28 nm

Samsung PRO Plus i EVO Plus microSD kartice od 1 TB pokazuju poboljšanu energetsku efikasnost sa kontrolerom zasnovanim na procesnoj tehnologiji od 28 nanometara (nm), za razliku od prethodne kompanijske linije od 55 nm. To korisnicima omogućava da maksimalno iskoriste životni vek baterija pomoću Samsung kartice od 1 TB.

Uz nadogradnju ECC-ovog koda5 za proveru pariteta niske gustine (LDPC)6 sa 2 kilobajta (KB), PRO Plus i EVO Plus kartice od 1 TB nude poboljšanu izdržljivost za veći obim ciklusa upisivanja i brisanja, čime osiguravaju bezbednije skladištenje podataka tokom dužih perioda.

Proverena izdržljivost za pouzdano skladištenje

PRO Plus i EVO Plus su veoma izdržljivi i povrgnuti su detaljnom testiranju, čime su dostigli visoku pouzdanost u šest oblasti. Zbog temeljnih testiranja u teškim uslovima, PRO Plus i EVO Plus su napravljeni da izdrže izazovnu sredinu i mogu da izdrže vodu7, visoke temperature8, X-zrake9 i magnetna polja10. Za kreatore koji se odvaže na izazovne uslove, PRO Plus i EVO Plus su pokazali izdržljivost kroz temeljno testiranje i otporni su na pad11 i izdržljivi na habanje12*13.

Kompatibilni sa raznim uređajima

PRO Plus i EVO Plus su kompatibilni sa nizom svakodnevnih uređaja kako bi se podaci bezbedno skladištili, uključujući i AndroidTM pametne telefone, tablete i ručne konzole za igranje. Kompatibilni su i sa uređajima koji se koriste u teškim uslovima, kao što su akcione kamere i dronovi za stvaranje, izmenu i čuvanje podataka.

Modeli od 1 TB PRO Plus i EVO Plus microSD kartica biće dostupni u svetu od jula 2024.

Pro Plus i EVO Plus imaju ograničenu garanciju do 10 godina.

Specifikacije PRO Plus i EVO Plus microSD kartica

Garancija ograničena na deset (10) godina

1) 1 GB=1.000.000.000 bajtova, Stvarni upotrebljivi kapacitet skladištenja može varirati. Korisnički kapacitet je izmeren pomoću alatke SD Formatter 3.1 sa FAT sistemom datoteka.

2) Rezultati performansi su zasnovani na uslovima internog testiranja. Navedene performasne su dostignute tako što se koristila PRO Plus/EVO Plus miscroSD kartica sa Samsung microSD čitačem kartica (ver. 3.0) u kontrolisanoj sredini. Stvarna brzina čitanja/upisivanja može da varira u zavisnosti od konfiguracije hosta i korisničke sredine. Za više informacija pogledajte tehničke specifikacije.

3) V10, V30 : Klasa brzine videa označava stalne brzine snimanja videa od 10 MB/s (V10) i 30 MB/s (V30), koje omogućavaju podršku za snimanje videa u stvarnom vremenu na UHS Bus IF proizvode. Brzina prenosa može varirati u zavisnosti od uređaja hosta.

4) Više informacija o garanciji možete da pronađete na linku https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/documents/

###

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama Ova kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistema LSI, proizvodnje mikročipova i LED rešenja i pruža besprekorno povezano iskustvo kroz ekosistem SmartThings i otvorenu saradnju sa partnerima. Najnovije vesti možete da pronađete u Samsung Newsroom-u na linku news.samsung.com.

1 Prethodno pomenute brzine čitanja i upisa su zasnovane na internom testiranju koje se vrši u kontrolisanim uslovima. Stvarna brzina može da varira u zavisnosti od kapaciteta kartice. Navedene performanse su postignute tako što se koristila PRO Plus microSD kartica sa Samsung čitačima.

2 Prethodno pomenute brzine čitanja i upisa su zasnovane na internom testiranju koje se vrši u kontrolisanim uslovima. Stvarna brzina može da varira u zavisnosti od kapaciteta kartice. Navedene performanse su postignute tako što se koristila PRO Plus microSD kartica sa Samsung čitačima.

3 UHS klasa brzine (U1, U3) i klasa brzine videa (V10, V30) su klase brzine koje je definisala SD asocijacija,
zasnovane na minimalnoj sekvencijalnoj brzini upisa memorijske kartice. Za više informacija pogledajte SD specifikacije.

4 Klasa performansi aplikacije (A2) je klasa brzine koju je definisala SD asocijacija, zasnovana na minimalnoj nasumičnoj brzini čitanja i upisa memorijske kartice. Za više informacija pogledajte SD specifikacije.

5 Uređaj koji otkriva i ispravlja greške NAND fleša

6 Kod za ispravljanje grešaka koji otkriva i ispravlja greške tokom memorijskog prenosa

7 1 m dubine, slana voda (3% NaCl,), 35 ℃, 24 časa

8 Radne temperature do -25 ℃~85 ℃, Temperature kada ne radi do -40 ℃~85 ℃

9 0,1 Gy zračenja srednje energije, 210 s

10 15.000 gausa, 30 s

11 10 ciklusa pada od 1,5 metar

12 Ubacivanje i vađenje kartice za ukupno 10.000 ciklusa

1313 Rezlutati mogu biti različiti u stvarnoj upotrebi. Samsung ne pruža garanciju za bilo kakvo oštećenje ili gubitak podataka koji se desi u slučaju izloženosti vodi, visokoj temperaturi, X-zracima, magnetima, padu i habanju. Svi testovi su izvršeni u skladu sa Dodatkom za microSD kartice za specifikacije fizičkog sloja, verzija 7.10 SD asocijacije. Za više informacija pogledajte stranicu proizvoda.

 

bitsyu