Light phone 3 – Najpametniji od glupih telefona

light-phone-3-telefon
light-phone-3-telefon

Ovaj telefon nema društvene mreže, ne može da šalje mailove, ne možete da izgubite 3 sata na njemu skrolujući po feedu i što je najvažnije ne može da se takmiči za vašu pažnju sa pravim ljudima.

Neke stvari ipak može, pa tako na njemu možete da telefonirate, proverite mapu, slušate muziku, zapišete ponešto ili fotografišete stvari. Što nije ni malo.

U pitanju je Light Phone 3, nova verzija najpametnijeg glupog telefona, koji je ipak nešto više obične cigle iz devedesetih, ali i mnogo manje od modernih telefona i to ne bez razloga.

Ideja je da vam pomogne da se malo odmorite od notifikacija, društvenih mreža, poruka sa svih strana i beskrajnog gubljenja vremena na gluposti, kako biste mogli da se posvetite pravom životu.

Njegovi autori kažu kako je ideja da sa ovim telefonom opušteno idete kroz život bez hiper povezanosti, a korisnici hvale sate i sate slobodnog vremena, kao i mnogo manje stresa od kada su odbacili pametne telefone.

Što se tiče karakteristika tu je crno beli OLED ekran dijagonale 3.92 inča. Rezolucija mu je 1080 x 1240 piksela i biće vrlo prijatan za korišćenje. Sa strane je i odličan točkić kojim možete da podešavate osvetljenost ili uključite baterijsku lampu.

Light Phone III sada ima i kameru i to vrlo dobru od 50 megapiksela koja pruža osećaj starog foto aparata sa filmom. A kada snimite sliku nema editovanja ili slanja na društvene mreže.

Uređaj se puni preko USB-C ulaza, a sve pokreće Qualcomm procesor uz 6GB RAM i 128GB memorije. Dobra stvar je da bateriju možete da zamenite sami kada to bude potrebno.

Sam telefon je veći nego ranije, a suosnivač Kaivei Tang ga upoređuje sa veličinom starog BlackBerrija.

Ako želite da bacite vaš pametni telefon i isprobate ovaj malo manje pametan i odmorite od svega, sada je trenutak da ga poručite zato što mu je cena spuštena sa 799 na 399 dolara. Isporuka je zakazana za sledeći januar.

bitsyu