Ne samo šatori – i izdržljivi eksterni diskovi su savršen izbor za kampovanje

samsung-memory-r9wtoqjtej0-unsplash
samsung-memory-r9wtoqjtej0-unsplash

Sunčani dani i tople noći konačno daju priliku ljubiteljima prirode da uzmu vreće za spavanje i šatore i krenu u avanturu. Iako mnogi od nas kampuju kako bi se sklonili iz digitalnog sveta, važno je zapamtiti da neki uređaji dobro dođu, kao na primer, eksterni diskovi. Evo nekoliko razloga zašto bi trebalo da ih nosite i šta treba uzeti u obzir pri odabiru pravog modela za vaše potrebe.

Pre odlaska od kuće, prvo bi trebalo pripremiti i spakovati sve bitne stvari. Eksterni diskovi su kompaktni i lagani uređaji koji neće biti dodatni teret, a koji će vam omogućiti da kod sebe čuvate najvažnije fajlove. Disk Samsung T9 nudi 4 TB memorijskog prostora i može da stane u džep. To bi trebalo da je više nego dovoljno prostora na disku da se uskladište sve vaše uspomene sa odmora. Kampovanje je savršena prilika za fotografisanje i snimanje prirode. Međutim, interni memorijski prostor kamere se može brzo napuniti, pogotovo ako se napravi dosta fotografija visokog kvaliteta. Prenosivi SSD je savršeno rešenje za to. Značajno će proširiti prostor za skladištenje, što vam omogućava da sačuvate sve fajlove bez potrebe za brisanjem nekih od njih.

Ako posedujete eksterni disk, možete da pristupite svojim podacima u bilo kom trenutku. Brinite manje o pražnjenju baterije laptopa ili telefona tako što ćete napraviti rezervne kopije najvažnijih fajlova na eksternom disku. Samo je potrebno da ga priključite na drugi uređaj u upotrebi. Pruža lak način za razmenu fotografija sa ostalim saputnicima bez priključivanja na mrežu.

Nepredvidivi vremenski uslovi su jedan od najvećih izazova za avanture u prirodi. Srećom, proizvođačima SSD diskova je stalo do vaših uspomena pa su u uređaje ugradili dodatne bezbednosne mere. Prethodno spomenuti model T9 otporan je na udare sa visine do 3 metra. Ali ako ste ekstremni avanturista, treba da bacite pogled na Samsung T7 Shield, koji nudi prostor od 1 T do 4 TB i dodatnu zaštitu od vode sa sertifikatom IP65. Znajući da su podaci bezbedni čak i u najekstremnijim i najnepredvidljivijim uslovima koji bi mogli iznenaditi i najiskusnije planinare, bićete spokojni tokom putovanja.

Da rezimiramo, eksterni hard-diskovi su praktični i kompaktni uređaji koji će se brzo pokazati neophodnim za kampovanje. Nude vam brzi i lak pristup svim podacima, bez obzira na vremenske uslove i pristup internetu, tako da ćete uvek biti spremni da pobegnete iz grada za vikend.

bitsyu